Securitatea a fost incalcata de un numar destul de mare de dispozitive conectatae la internet in ultimul an in atacurile de tip botnet la scara larga. O cautare rapida pe Google pe “Mirai Botnet” va prezenta o multime de articole inspaimantatoare care detaliza atacurile malware pe routere si dispozitive inteligente, in care dispozitive dumneavastra devin in esenta zombie care nu mai actioneaza dupa setarile initiale.

Cei de la Securifi stiu cat de importanta este securitatea dispoziivelor si a casei inteligente , motiv pentru care au lansat un nou serviciu de Securitate a dispozitivelor IoT (Internet of Things) pentru Securifi Almond 3 pentru a va proteja DVR-urile, camere ip, termostatele inteligente, precum si alte dispozitive inteligente din casa. Almond 3 poate detecta automat vulnerabilitata in dispozitivele automate din casa inteligenta.

Abonamentul Securifi Almond 3 Security

Securifi a initiat o utilizare gratuita de 30 de zie pentru serviciul bazat pe  abonament pentru utilizatorii Almond3  si va extinde acest serviciu la utilizatorii Almond + si Almond 2015. Securifi este primul producator de routere care ofera o solutie pentru problema securitatii IoT. Almond 3 are un hub integrat de automatizare al locuintei, care ii permite sa monitorizeze traficul de pe dispozitivele Wi-fi si smart home. Serviciul de abonament identifica dispozitivele vulnerabile inainte de a deveni tinte pentru atacurile tip Mirai.

almond 3

Caracteristicele Almond 3 Security

Algortmi de invatare sunt utilizati de Almond 3 pentru a detecta dispozitivele susceptibile si transmiterea acestor informatii catre smartphone.  O data cu activarea aplicatiei puteti bloca dispozitivle care sunt slabe din punct de vedere al securitatii. Daca dispozitivele dumneavastra au o utilizare neobisnuita de trafic de internet cum ar fi termostatele NEST, transmitand informatii catre un server dubios, atunci aplicatia va va alerta imediat.

Aceasta caracteristica este disponibila momentan pentru Amazon Echo, Smartthings, Wink, Nest, Hue . Se estimeaza ca se vor adauga periodic dispozitive suplimentare. Aceasta caracteristica nu va influenteaza intimitatea asigurata de catre firma.

Daca vreun dispozitiv este compromis, Akmond 3 va detecta daca acesta este utilizat in atacuri cibernetice. Serviciul permite si monitorizarea de catre parinti a utilizarea web a dispozitivelor de catre copii lor.

Caracteristicile suplimentare care se gasesc la Almond 3, fara abonament, include control local si cloud, actualizari automat de firmware, parole random, criptare in bloc, si o retea prin care puteti activa dispozivele inteligente prin comanda vocala utilzand Alexa.

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha