Pentru dezvoltatorii intersati de cresterea competivitatii si consolidarea pozitiilor pe piata, o prioritate o reprezinta implementarea tehnologiilor inteligente pentru locuinte.

SenseHome

Primul startup se numeste SenseHome. Aceste este un dezvoltator de solutii inteligente pentru locuinte destinate automatizarii atat in cadrul spatiilor rezidentiale, cat si nerezidentiale. Sistemul SenseHome permite sa controlati de la distanta iluminatul, clima, sistemul de securitate, oferind in acelasi timp protectie impotriva scurgerilor de gaze sau defectiunilor echipamentelor casnice. In viitor cei de la SenseHome ar putea introduce sisteme care permit deschiderea si inchiderea ferestrelor de la distanta.

home_Automation

Componenta software si hardware a sistemului SmartHome este dezvoltata in limba rusa. Echipa care lucreaza la acest proiect a creat o solutie software originala si in acelasi timp simpla care permite gestionarea unui partament sau al unui bloc. Software-ul a permis o reducere semnificativa a costurilor echipamentelor care sunt folosite la automatizarea locuintelor, ceea ce a dus la o economie financiara. Un alt avantaj al tehnologiei il reprezinta simplitatea cu care se intaleaza si ca o consecinta o reducere a costului final. Cele mai multe sisteme de case inteligente necesita specialisti pentru a putea fi instalate sistemele, iar serviciile acestora nu sunt ieftine. Sistemul SenseHome, datorita automatizarii complete, poate fi instalat chiar si de catre un electrician obisnuit.

Tesso

Cel de al doilea proiect promitator se numeste Tesso, care produce sisteme de aer conditionat eficente din punct de vedere energetic. Echipamentul Tesso poate functiona fara freon sau compressor, datorita principiului de evaporare a apei. In consecinta aparatele de aer conditionat consuma mai putina energie electrica, sunt mai ieftine la intretinere si mai ecologice.

Compania a prezentat tehnologia producatorilor de echipamente climatice din Egipt, Emiratele Arabiei Unite, Thailanda, Vietnam, Qatar si Tanzania. In urma acestor prezentari, companiile au devenit interesate de aceste tehnologi , urmand a fi incheiate acorduri pentru producerea echipamentelor si implicarea in proiect a jucatorilor mai mari cum este grupul EGAT. In urma semnarii acordurilor, in Egipt au luat fiinta de intreprinderi de productie pentru producerea aparatelor de climatizare.

Nexi

Nexi este un alt startup care permite unei persoane sa masoare si sa observe cat de multa energie este folosita la casa sau la apartament. Ideea din spatele acestei lansari este de ai face pe oameni sa utilizeze cat mai putina energie.

Nest

Un alt startup de success este Nest. Acesta a fost achizionat de Google pentru suma de 3,2 miliarde de dolari si este considerat unul din cei mai buni jucatori din domeniul caselor inteligente. Nest a facut posibila determinarea celor mai mari costuri de energie in locuinta in care este folosit.

Calliope

In cele din urma Calliope este un startup care colecteaza datele dumnevastra referitoare la cantitatile de apa pe care le utilizati. In curind dispozitivul de la Calliope ar trebui sa fie disponibil pe piata conform datelor furnizate pe situl oficial.

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha