IFTTT  poate fi instrumentul de care aveti nevoie pentru a va ajuta sa controlati mai usor casa inteligenta. Pe masura ce Internet Of Things (Internetul Lucrurilor) continua sa se dezvolte , de asemenea se dezvolta si aplicatii si dispozitive inteligente care sunt integrate in locuinte. O solutie pentru case inteligente care castiga teren o reprezinta aplicatia IFTTT.

Ce este IFTTT?

IFTTT este un serviciu bazat pe tehnologia cloud, al carui scop este de a ajuta sa va puteti controla mai usor casa inteligenta. IFTTT ofera support la peste 400 de dispozitive si servicii. Puteti gasi applets gata realizate pe situl companiei. Aceste aplicatii sunt integrate in IFTTT pentru a putea realiza mai usor controlul casei automatizate, fiecare aplicatie fiind o combinatie de doua servicii.

IFTTT

Primul pas este sa alegeti aplicatia “If This”. In urma activarii acestei aplicatii se va active appletul. Urmatorul pas este de a alege aplicatia “Than That”, si selectati ce serviciu vreti sa rulati in casa dumneavastra.

Creati primul IFTTT Applet

Este foarte usor sa incepeti sa va create propria aplicatie applet. Pentru inceput puteti vizita situl IFTTT sau puteti descarca aplicatia pentru Android sau IOS. In interiorul acestei aplicatii puteti crea aplicatii pentru automatizarea casei. Un applet creat de noi este avantajos datorita faptului ca IFTTT este compatibil cu comenzile rapide de tip hub smart. Am incercat sa automatizam lumina din cadrul biroului. Cand veti instala aplicatia pe telefon veti observa ca aveti tot felul de moduri de a declansa evenimente. Puteti utiliza locatii, mesaje text, email-uri si multe alte metode.

Noi am folosit functia de locatie pentru a crea un applet simplu care transforma lumina in  culoare verde atunci cand ma apropii. In aplicatia IFTTT, am selectat semnul plus pentru a accesa creatorul Applet, apoi am selectat Locatia Android ca portiune IF a appletului.  In urma acestor setari am putut configura si selecta o zona pe o harta. In multe domenii inteligente, acesta se numeste geofencing.

Pentru a finalize aplicatia, am apasat semnul plus pe partea That si s-au selectat comenzi rapide Wink. Dupa introducerea informatiilor despre contul Wink, s-a conectat si comenzile rapide la HUB. In urma sincronizarii am putu sa activez lumina verde a portii cand telefonul a intrat in zona de declansare.

Este foarte usor de folosit aplicatia IFTTT pentru a reusi sa configurezi casa inteligenta pe gustul tau

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha