Cand oamenii decid ca sa isi automatizeze casa, ei de obicei incep cu lucruri simple cum ar fi un commutator care este controlat prin intermediul unei aplicatiei sau cu un bec cu LED controlabil. Problema la becurile LED este ca se pot monta doar cu o anumita tehnologie de automatizare sau necesita aplicatii diferite pentru fiecare producator de becuri.

Cree este un producator de becuri LED si a lansat Cree Connected LED Bulbs care ofera compatibilitatea cu numeroase hub-uri de iluminat existente.

Becurile sunt proiectaate sa inlocuiasca becurile incandescente standard de 60W, utilizand o putere de 11W pentru a oferi 815 lumeni. In urma studiilor efectuate , aceste becuri au o durata de viata de  25000 de ore. Ceea ce face ca acest bec sa fie atat  de folosit il reprezinta compatibilitatea sa cu celelalte sisteme.

In prezent, lampa Cree Connected este compatibila cu hub-uri certificate cum ar fi Zigbee Light Link, cum ar fi cele pentru Philips Hue, WeMo Link Hub si Ge Link. De asemenea este compatibil si cu controlere cu touchscreen cum ar fi Wink Hub si Wink Relay. Toate aceste Hub-uri au propriile lor aplicatii.

cree_lightbuld_led

Ce inseamna acest lucru? Avem o multime de aplicatii care pot controla aceste becuri. De exemplu, folosim deja un WeMo Link Hub, cee ace inseamna ca ca pot folosi aplicatia WeMo pentru a controla becurile Cree Connected. Daca sunteti fan al produselor de automaizare a locuintelor controlate de Wink, puteti utiliza aplicatia existent pentru a active sau dezactiva luminile – singura sau in grupuri.

Am facut o testeare a becurilor Cree Connected cu My Hub Link  pentru compatibilitatea si din pacate au existat cateva probleme. Hub-ul WeMo Link a fost conectat imediat la unul dintre becuri si a fost adaugat  pe lista de dispozitive care poate fi controlata pe aplicatie.  Cu toate acestea doua becuri identice aflate la diferite distante fata de cel care s-a conectat , nu au aparut atunci cand s-a facut o scanare si nu au putut fii conectate decat atunci cand acestea au fost mutate mai aproape de Hub.

Totusi daca intentionati sa va automatizati casa sau sa inlocuiti becurile care consuma multa energie cu cele mai economice, putem spune ca becurile cu LED de la Cree sunt o solutie buna.

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha