Va aduceti aminte cand in casa voastra intrau doar doua fire care reprezentau telefonia si electricitatea. Daca da, inseamna ca sunteti o persoana in varsta si va pregatiti de pensionare.

Majoritatea oamenilor au in ziua de azi servicii de furnizare internet, furnizori de cablu sau de servicii de securitatea care sunt conectate la casele noi. Aceste servicii sunt premergatoare pentru automatizare caselor. Acum este momentul ca sa folositi aceste servicii pentru automatizara caselor ca sa va puteti asigura confortul necesar si sa va mentineti independenta in viitor.

Home_Automation_Seniors

Automatizarea locuintelor ajuta seniorii sa isi pastreze calitatea vietii in timp ce raman in casele lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca se prefera ca seniorii sa raman mai mult in casele lor pentru a se evita accidentele care ar putea aparea datorita neglijentei lor.

Toata lumea a auzit povesti despre seniorii care au cazut si s-au ranit, neoprind aparatele si provocind accidente sau au luat medicamente in mod necorespunzator.

Prin automatizarii casei seniorii se pot bucura de o experienta mai confortabila in casa lor, pot spori siguranta prin intermediul serviciilor de monitorizare si reanimare si pot reduce grija membriilor familiei.

Tehnologia poate contribui la reducerea probabilitatii producerii unor incidente nefericite, sprijinind in acelasi timp imbatrinirea.

Automatizarea nu numai ca acorda control asupra seniorilor, asupra spatiului lor de viata, ci ofera posibilitatea de a solicita rapid si usor ajutor atunci cand exista o urgenta medicala sau de siguranta.

Folosind automatizarea puteti seta aparatele sa se inchida automat dupa o anumita perioada de timp si sa monitorizeze mediul de acasa cu aparate de supraveghere.  Aceste tehnologii permit chiar mai multor membrii ai familiei sa impartaseasca accesul astfel incat mai multi oameni sa stie despre bunastarea seniorilor si in caz de nevoie sa intervina pentru ai putea ajuta.

Daca aparatele sunt conectate la sisteme automatizate a locuintei, oricine are un smartphone poate verifica un parinte care imbatrineste. Membrii familiei pot verifica chiar robinetele, prajitoare de paine, sobe si alte aparate de zi cu zi. Tehnologia automata poate include si termostate care pot fi programate si reglate de la distanta pentru a pastra locuintele la o temperature confortabila si pentru a va asigura ca sistemele de incalzire si racire functioneaza corect.

Toata lumea uita lucruri din cand in cand, iar situatia se poate agrava o data cu imbatrinirea. In timp ce automatizarea unei case de seniori poate ajuta la asigurarea confortului si sigurantei, nu tine cont de programele medicale si nu monitorizeaza dozele corecte. Adesea persoanele in varsta nu au pe nimeni care sa le reaminteasca sa-si ia medicamentele si sa verifice ca doza corecta a fost luata.

Unele companii vin cu sisteme de mement-uri, nu doar pentru medicina ci si pentru a indemna pe batrani spre alte lucruri, cum ar fi vizita la medic cu un prieten. Aceste sisteme dau oamenilor independenta si libertatea de a ramane acasa, oferind in acelasi timp membrilor familiei puterea de a supraveghea batrinii

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha