Kevin Former considera ca evolutia caselor inteligente va fi destul de puternica incat acestea ne vor cunoaste individual dupa bataile inimii si vor putea face diferenta intre membrii familiei si invitati. Casele vor fi capabile sa se adapteze dupa nevoile noastre individuale bazate pe date biometrice precum amprente digitale, temperature corpului si chiar bataile inimii.

In viitorul foarte apropiat, un dispozitiv mic purtat in jurul incheieturii ne va autentifica, identificand bataile inimii, permitand casei sa adapteze automat iluminatul, temperature incaperilor si sa creeze  un playlist personalizat bazat pe preferinte si profiluri preconfigurate.

In timp ce acest lucru poate parea ca un viitor futurist  de viata zilnica direct din Oblivion sau Iron Man, acest fapt nu este departe de adevar , mai multe companii deja incercand sa dezvolte tehnologii care sa permita acest lucru.

Progresele indstriei si tehnologiei de uzura cum ar fi ceasul Moto cu sistem de operare Android si ceasul Apple Watch descompun ecranele care contin viata noastra de zi cu zi si ne va permite sa traim in lumea reala fara a distrage atentia in timp ce inca suntem conectati la aceste dispozitive. Un prim pas a fost facut de catre Google cu produsul Google Glass.

Home Automation

Casele inteligente sunt intr-adevar distrugatoare de aplicatii

Una din barierele care impedica industria inteligenta de origine sa se dezvolte este utilizatoul mediu care inca nu a adoptat experiente legate de stilul de viata , deoarece valoarea lor nu este definite in mod clar.

Pentru a rezolva acest lucru echipa Foreman a identificat principalul lucru pe care proprietarii de case doresc s ail gestioneze mai eficent – consumul de energie in timp real. S-au facut cercetari privind intrarea pe piata pentru a determina cel mai bun mod de a prezenta idea catre populatie. In urma cercetarilor s-a observant ca consumatorii nu prefer furnizorii terti ci prefer in schimb sa primeasca tehnologii noi de economisire a energiei de la companiile de utilitati.

In felul acesta a aparut aplicatia numita Power Scan care permite oamenilor sa masoare cantitatea de energie  consumata de aparatele individuale de uz casnic. Aplicatia masoara cimpurile electromagnetice generate de aparate pentru a calcula valorile consumului de energe electrica.

Cum se vor conecta  dispozitive inteligente portabile cu cele din casa inteligenta ?

Dezvoltarea cselor inteligente vine in integrarea unor dispozitive care pot fi purtate ca si Google Glass si abilitatea lor de a executa comenzi verbalesau tactile .

Acum cu dispozitivele potrivite preferintele personale pot fi automatizate cu tehnologii de uzura precum Nymi, un dispozitiv purat pe incheietura mainii care autentifica identitatea unui individ prin variabilitatea distincta a batailor inimii.

Compania care a creat dispozitivul Nymi organizeaza un concurs de dezvoltatori pentru a gasi cele mai bune cazuri de utilizare a produsului si crede ca este piesa lipsa pentru a putea fi in adevaratul sens al cuvintului conectati cu casa noastra.

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha