Odata cu revoluția Internet Of Things (IoT), consumatorii doresc capacitatea de a controla dispozitivele in mod automat si usor. Piata automatizarii de acasa a primit, de asemenea, recent un filtru, datorita eforturilor unor vanzatori de profil. Ubiquiti Networks se ocupa de piața IoT din partea intreprinderii  SMB. Datorită naturii acestui segment de piata, linia de produse pentru automatizarea cladirilor (mFi) a Ubiquiti este incarcata cu caracteristici si este destul de flexibila. Am analizat mFi mPower si am constatat ca aceasta este putin cam scumpa si este orientata catre utilizatorii de afaceri

ubitech

ubitech

Astazi, Ubiquiti lanseaza adauga cateva dispozitive inteligente in familia mFi. Modelul mFi-MPW este similar cu mFi mPower in ceea ce privește furnizarea de iesiri pentru electricitate cu comutare la distanța (prin Wi-Fi) și capabilitati de monitorizare a energiei. Singura diferența este designul sau în perete, care permite utilizatorilor sa inlocuiasca prizele de perete existente in timp ce castiga aspecte de automatizare. Designul industrial permite amestecarea dispozitivului în setarea curenta. Modelul mFi-MPW vine in negru, cu o optiune de culoare alba.

 

Al doilea dispozitiv ofera o funcționalitate noua, actionand ca un intrerupator / dimmer. Spre deosebire de switch-urile traditionale, mFi-LD și mFi-LD-W sunt dotate cu panouri touch. Comutarea luminilor se realizează prin atingere, in timp ce controlul de diminuare este asigurat prin glisarea degetelor (similar cu un mouse pad). Evident, dispozitivul poate fi controlat prin Wi-Fi si monitorizarea energiei este disponibila.
Desi controlul si monitorizarea de baza pot fi realizate prin intermediul interfeței web, utilizarea software-ului Controller MFi permite setarea scenelor și a altor aspecte legate de automatizarea casei. Accesul la SSH este disponibil (similar cu ceea ce utilizatorii de putere au beneficiat de celelalte dispozitive mFi), deschizand o serie de posibilitati pentru dezvoltatorii de sisteme de integrare automatizata a locuințelor. In ceea ce privește instalarea hardware, mulți utilizatori de acasa ar putea prefera serviciile unui electrician licențiat pentru instalare (dar acest lucru este destul de similar cu ceea ce trebuia sa facem pentru Belkin WeMo Light Switch). Cealalta problema este ca toate circuitele Wi-Fi ocupa un anumit spațiu, iar iesirea este de 1,6 ” . Disponibilitatea in comertul cu amanuntul este inca anevoioasa, deoarece Ubiquiti tinde sa functioneze printr-o retea de distribuitori. Cu toate acestea, pe baza experientei mele anterioare, cred ca ar trebui sa reusim sa le luam pe Amazon destul de curand.

Dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea clădirilor luați legătură cu cei de la Bransha