Apple a introdus pe piata consumatorilor conceptul de asistent personal cand acesta a fost integrat in Iphone, numindu-se Siri.  O data cu aparitia asistentilor personali pentru case inteligente, Apple a intensificat jocul si a scos pe piata HomePod, o alternative catre Amazon Echo si Google Home.

Totusi HomePod poate face tot ce face si concurenta, singura diferenta pe care o ofera este un sistem de boxe de inalta calitate, oferind o experienta mai reala in lumea muzicii in conparatie cu cei de la Amazon sau Google.

HomePad, asistentul ideal

Siri se afla in buzunarele noastre de aproximativ sapte  ani. Toti cunoastem capacitatea softului de a se adapta nevoilor noastre si faptul ca atunci cand e nevoie poate purta si o conversatie cu noi. Siri este foarte sofisticata, ne poate ghida, ne poate oferi informatii despre trafic,  ne poate citi mesajele , suna la numere de urgenta, fixa timpul, verifica starea meteo, etc.Apple HomePod

Asta este doar o mica parte pe care o poate face Siri. Cnet au publicat un articol in care sunt specificate toate comenzile pe care le poti da si folosi Siri la capacitate maxima.

Acum incearca sa imaginezi ca se afla totul intr-o singura boxa multimedia, identic ca functionare ca si Amazon Echo sau Google Home.

Nu trebuie sa apasi pe vreun buton sa o activezi, tot ce trebuie sa faci este sa spui “Hey Siri!”. Daca ai echipamente care sunt compatibile cu IoS cum ar fi HomeKit ea este capabila sa controleze totul printr-o simpla comanda.

Totul se conecteaza la Wireless, deci poti accesa HomePod si de la distanta. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi aplicatia HomeKit de pe telefon, Iphone sau Ipad si ai access la casa inteligenta.

Tehnologia vocala HomePod si Apple Music

Celelate nume mare care au asistenti personali pe piata au vorbit dar nu au pus in practica realizarea unor difuzoare capabile sa redea un bass puternic. Electronica, pop music, dream rock si cam orice tip de muzica dupa 1969 da de inteles ca trebuie sa ai un difuzor care sa redea un bass decent.

Ceilalti asistenti personali ,  cum ar fi Echo sau Home, nu au difuzoare care sa redea bass-ul la frecvente atat de joase.

HomePod de la Apple are un subwoofer care reda foarte clar basul. De asemeni are in dotare tehnologie care permite redarea undelor sonore spre o anumita directive cu un anumit unghi de inclinatie, ceea e face din HomePad dispozitivul ideal de a asculta muzica in orice incapere.

HomePad are incorporate si tehnologia room-sensing. Practic dispozitivul poate “simtii” pozitia sa in incapere si poate ajusta volumul pentru o calitate a sunetului ideala.

Daca ai un abonament la Apple Music, poti accesa peste 40 de milioane de melodii si poti sa le asculti cu acest dispozitiv minunat. HomePad are incorporate sase migrofoane, ca sa poti interactiona usor cu Siri chiar si atunci cand muzica este data la maxim. HomePad poate invata preferintele tale musicale sic rea un playlist pe gustul tau.