In ciuda tuturor discutiilor avute despre revolutia automatizarii caselor, consumatorul obisnuit se pare ca inca nu imbratiseaza avantajele de a-si activa luminile utilizind o aplicatie in locul unui commutator de lumina.

Cu toate acestea capacitatea de a asigura locuinta prin automatizare este o problema la care consumatorii se gindesc frecvent.

smarthome

O mare parte din promisiunile de securitate inteligenta legate de automatizarea casei, au fost realizabile de cativa ani buni, prin instalarea unui serviciu de monitorizare de la o companie de profil. Statisticile ne arata ca doar 16% din proprietarii de case incepind cu 2010 au instalat un sistem de supraveghere.

Dezvoltarea si integrarea automatizarii in domiciuliu si a securitatii de asemenea este una oportuna cu lansarea dispozitivelor inteligente pe piata. O casa inteligenta stie cand ati ajuns si puteti dezactiva alarma, sa deblocati usa frontala si sa lasati luminile aprinse in timp ce intrati. Asta elimina ingrijorarea unui proprietar de a trimite in mod necorespunzator politia la domiciuliu, pentru ca se chinuiau in intuneric sa isi aminteasca codul de dezactivare a alarmei.

Chiar si cel mai avansat sistem de securitate din lume, desi il avem instalat acasa, daca nu este pornit nu este de nici un folos. In buzunar purtam deja dispozitivul inegrat care ne tine in permanenta legatura cu casa noastra si ne arata nivelul de securitate al acesteia sau daca se intampla ceva cat suntem plecati.

Aceasta dezvoltarea a tehnologiei si aparitia pe piata a mai multor competitor a dus la scaderea preturilor, ceea ce a reprezentat o bariera pentru multi consumatori. In plus, adoptarea smartphonurilor de catre consumatori, necesita ca produsele sa fie compatibile cu telefoanele a devenit o conditie prealabila. Firmele au inceput sa adopte si dezvolte tehnologi compatibile smartphonurile.

Consumatorii au acum o gama larga de optiuni pentru a-si asigura locuintele de pe smartphonul lor. Cateva produse de securitate la domiciliu au facut saltul pentru tehnologia smart:

Sisteme de supraveghere

Sistemele de supraveghere cu mai multe camera au fost considerate de mult timp cea mai eficenta forma de securitate la domiciuliu. Companiile precum Defebder SUA si Q-See sunt capabile prin sistemele dezvoltate de ei sa monitorizeze fiecare centimetre dintr-o casa si sa inregistreze tot ce se intampla intr-o casa pe un DVR.  Tehnologia fara fir a facut aceste dispozitive traditionale sa fie accesibile pentru consumatori , deoarece nu mai necesita instalarea lor de catre un electrician . In timp ce camerele Wi-Fi cum ar fi Dropcam, capteaza presa, datorita tehnologiei de stocare cloud si redarii instant a filmarilor pe smartphone sau aplicatie web, a dus la echiparea tehnologiilor traditionale cu echipamente cu softuri de vizualizare de la distanta.

Acest lucru permite proprietarului de casa inteligenta sa conecteze DVR-ul la internet si sa primeasca notificari prin email sau alerte si sa urmareca inregistrarile video orisiunde in lume.

Sisteme si senzori de securitate

Sistemele caselor inteligente pot integra supravegherea prin intermediul senzorilor. Senzorii sunt o parte integrate a oricarui sistem de automatizare a locuintei, iar securitatea nu reprezinta o exceptie. Senzorii inteligenti cum ar fi Quirky Wink Spotter Sensor , vor trimite catre smartphone o alerta atunci cand au fost detectate miscare, lumina, sunet temperature si umiditate,  permitind proprietarilor sa monitorizeze casa de la distanta.

Camerele compatibile Wi-fi precum Canary include senzori de miscare, senzori de umiditate si calitate a aerului impreuna cu o sirena de 90 de decibel. Creat ca un dispozitiv All-In One, aplicatia Canary permite proprietarului sa vada live ce se intimpla acasa, sau sa vada o cronologie a inregistrarilor anterioare care au declansat evenimente precum miscarea si sa vizualizeze  inregistrarile de temperature si umiditate.

Sistemul care compune alarma este unul interesant deoarece se bazeaza pe proprietar ca sa o declanseze , eliminand astfel declansarea unei alarme false. Cu toate acestea proprietarul casei  trebuie a fie disponibil spre aceste alerte non-stop.

Incuietorile pentru usi

Dispozitive precum incuietori inteligente si dispoztivie de deschidere a usilor de garaj asigura securitatea casei inteligente, inalturind component umana.

Automatizarea pre-programata poate asigura ca usile de la intrare cat si cele de la garaj sunt inchise cand proprietarul nu este acasa.

Produsele cum ar fi incuietoarea Schlage Connect Touchscreen Deadbolt ofera proprietarului unei case inteligente acces la distanta , astfel incat sa poata inchide sau deschide usa.

Un viitor inteligent

Combinate cu produse de securitate si automatizare pentru case inteligente, smartphonurile ofera o fereastra portabila spre casa. Acest lucru le face accesoriu perfect pentru securitatea casei, unul mai putin costisitor decat un sistem traditional. Cum proprietarii de case devin confortabili cu securitatea inteligenta a locuintei, automatizarea altor elemente ale casei lor vor fi o progresie naturala.