smart_light

Nicaieri nu este o lupta mai puternica in domeniul caselor inteligente asa cum se duce pe cel al iluminatului intelligent.

Jucatorii traditionali in domeniul iluminatului incearca sa se adapteze cerintei noii de piata. Prin dispozitivele revolutionare pe care le implementeaza ei vor ceda in totalitate controlul iluminatului utilizatorului.

Philips, o companie care are codat iluminatul in AND – ul propriu de decenii, este fruntas cu linia Hue de becuri inteligente. Cu toate acestea nu inseamna ca nu este loc si pentru altii.

Belkin, o companie care este bine cunoscuta pentru diversitatea si accesoriile sale, a intrat in cursa pentru automatizarea caselor, remarcindu-se prin dispozitive cu consum redus de energie si fiabilitate.  Momentan tehnologia sa wireless WeMo se va indrepta spre iluminatul intelligent.

Lansat recent, Belkin’s WeMo Smart Led Bulbs, sunt cele mai noi produse care au aparut pe piata iluminatului.

Ei sunt concurentii binecunoscutilor Lifx, Philips, Hue, TCP si GE.

Calitatea luminii

Probabil cel mai important lucru la designul becul WeMo este numarul imprimant la baza acestuia 800 Lumeni. Acest numar este important pentru un simplu motiv: cand vei inlocui un bec conventional de 60 watt cu unul smart, cel smart desi consuma mai puitin curent va avea aceasi intensitate luminoasa ca si cel de 60 watt. Pe scurt becul standard de 60 watt are intensitatea luminoasa de 800 lumeni la fel ca si becul WeMo de la Belking.

Important de stiut este ca si WeMo consuma mai multi watt decat becurile Hue, dar este de luat in calcul si pretul care este putin mai ridicat pentru o lumina mai puternica. WeMo este limitat la 3000K lumina alba, in timp ce Hue poate produce aproape orice culoare care se afla in spectru de culori. Cand se folosesc cele doua tipuri de bec pentru iluminatul traditional, WeMo ofera o lumina mai puternica.

Pretul

La aproape 100 de dolari pretul pentru un pachet de start care contine doua becuri, WeMo Link, Belking este in lupta directa cu Philips Hue Lux starter pack, care vine in plus fata de WeMo posibiliatea de a schimba culorile. Pretul becurilor individuale WeMo este de aproximativ 29 de dolari, la fel ca si becurile Hue Lux.

Concluzia.

Daca cautati sa aveti o iluminare speciala in locuinta dumneavastra va recomandam becurile Belking WeMo Smart Led, in special ca sunt becurile care au consum redus de current.

Chiar daca WeMo este direct competitive cu Philip Hue Lux, in cee ace priveste pretul ambele au preturi asemanatoare. Testul s-a facut pe o casa care are 25 de becuri standard. Pentru a inlocui becurile cu cele WeMos sau Hue ar costa aproximativ 750 de dolari.  Daca s-ar fii trecut la becuri Led s-ar fi economisit niste bani, dar la preturile de energie de azi ar dura ceva vreme pana am recupera investitia.

Totusi, instalind aceste becuri inteligente, se poate elimina intrerupatoarele fizice, ofera control de la distanta asupra iluminatului, si folosind protocoalele IFTTT, se poate trimite notificari prin email legat de aproape eveniment apare in locuinta.