Nimic nu reprezita  mai bine gadgeturile care controleaza casa inteligenta decat unul singur: Termostatele inteligente de la Nest. Facand parte din genratia urmatoare de control al temparaturii in incaperi, Nest nu te lasa doar sa controlezi temperaturile prin intermediul smartphonului, dar de asemenea invata si temperaturile la care te simti cel mai comod.

Instalarea Nest nu este asa simpla precum insurubarea unui bec, motiv pentru care s-a creat acest ghid.

Termostatele_Nest

De ce ai nevoie

O surubelnita pentru inceput. Nest ofera o surubelnita impreuna cu termostatul, dar vei avea nevoie de una mai mica ca sa poti indeparta firele din vechiul termostat.

  1. Opreste alimentarea cu current pentru termostat.

In panoul de comanda vei gasi circuitul care alimenteaza termostatul si care trebuie setat in pozitia oprit.

  1. Pune etichete cablurilor care ies din termostatul vechi

Fiecare cablu care iese din perete trebuie sa intre in locuri specific in termostat. In momentul cand acestea vor fi scoase lipeste etichetele albastre pe firele corespunzatoare ca sa stii ordinea in care trebuie instalate in termostatul Nest. Daca esti norocos cablurile ar trebui sa aiba codul culorii.

2LabelWires

Daca termostatul tau are pe eticheta 120 V sau 240 V, sau daca are cabluri groase, inseamna ca ai un voltaj ridicat si nu trebuie sa conectezi aceste cabluri la Nest.

  1. Indeparteaza termostatul vechi

Cu grija indeparteaza cablurile care ies din perete si duc spre termostat, dupa care desurubeaza termostatul vechi din perete.

  1. Marcheaza pozitia termostatului Nest

Introdu firul prin centrul termostatului Nest si folosind bula de aer de pe rigla, puneti termostatul pe perete la nivel. Folositi un creion, insemnati gaurile pe care trebuie sa le dati pentru a putea insura termostatul.

4MarcareaPozitieiNest

  1. Instalati placa placa de suport (optional)

Daca vrei sa acoperi gaurile de la vechiul termostat, foloseste placuta pentru support. Foloseste surubelnita pentru a stringe suruburile, dar inainte de toate verifica sa vezi daca totul este la nivel.

  1. Conecteaza cablurile la termostatul Nest.

Introdu cablurile etichetate in porturile corespunzatoare de pe termostatul Nest. Se va auzi un mic sunet de clama cand cablurile vor fi introduce corespunzator.

Conectarea termostatului nest cu cabluri

  1. Ataseaza display-ul Nest

Alineaza conectori din spatele display-ului cu portul de pe support, dupa care porneste alimentarea cu current electric.

Atasarea display-ului

  1. Conecteaza termostatul Nest la Wi-fi

Urmarind instructiunile de pe display-ul termostatului Nest, gaseste reteaua wireless si introdu parola pentru conectare. Urmareste in continuare instructiunile pentru configurarea termostatului, dupa care seteaza temperatura.

  1. Descarca aplicatia Nest

Aplicatia Nest pentru termostate este disponibila pe platformele Android si IoS si cu ajutorul ei vei controla termostatul de la distanta. Dupa aproape o saptamana Nest va invata comportamentul tau si va seta automat temeperaturile in camera pentru a crea confortul dorit de tine.