Internet of Things este un amestec de protocoale si standarde, iar fiecare companie tehnica de pe planeta incearca sa impuna limbajul lor de standardizare. Cine doreste aplicatii separate pentru controlul becurilor, incalzirii, securitatii si televizorului?

De fiecare data cand avem nevoie de un nou gadget exista posibilitatea sa fie si o platforma pe care sa o foloseasca si a carui producator sa o laude ca va revolutiona tehnologia. Totusi nu incape indoiala ca Google Brillo – un nou sistem de operare pentru dispozitive cu consum redus de energie, va fi disponibil dezvoltatorilor- este posibil sa fie platforma care aduce standardizare catre IoT.

google_brillo

Ce este Google Brillo?

Google Brillo este tot ce reprezinta casele inteligente. Anuntat la Google I/O 2015, Brillo este un software care integreaza dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. El se va inrterconecat si cu dispozitivele  care au un OS rudimentare si putere de procesare mica, cu tablete, telefoane inteligente si bineinteles cu platforma Cloud. Brillo urmareste sa reduca frictiunea intre sistemul IoT si aplicatii, facand ca dispozitivele sa fie mai usor integrate si conectate intre ele.

Brillo vine la pachet si cu noul protocol de comunicare de la Google numit Wave, care este limbajul de comanda. Google spera ca Wave sa devina standardul pe care toate sistemele IoT sa il foloseasca.

Cat de important este Google Brillo?

Nav Dhunay CEO si fondatorul of Ambyint, care dezvolta sisteme IoT a declarant ca Google Brillo este o confirmare ca IoT este astazi prezent. Tot el a declarant ca  “ Avem o companie cu tehnologie avansata numita Google, care acopera IoT si care face  sa fie mai usoar pentru organizatii sa construiasca platforma ”

Cel mai important aspect este declaratia data de catre purtatorul de cuvint Google: “Suntem fericiti sa vedem ca ceea ce pare a fi un set disperat de reguli care se implementeaza, incetul cu incetul devin un standard.” Spune Mike Crooks.

Ecosistemul aplicatilor IoT

Cu Brillo, Google crede ca IoT are nevoie de aplicatii, nu doar de internet. Brillo a arata clar ca model de web traditional nu va functiona  pentru Iot. Se va vedea o migrare mult mai mare spre aplicatii care se vor baza pe sistemul si infrastructura create pentu IoT in viitorul apropiat