Transformand casa ta in una inteligenta iti ofera posibilitatea de a controla toate dispozitivele electrice de la un singur dispozitiv. Acest lucru se realizeaza conectind toate cablurile la un panou de distributie.

Panoul principal de distributie are incorporat un microprocessor care comunica cu restul locuintei. O locuinta inteligenta va permite sa controlati securitatea, dispozitivele audio, video si aparatele electrice. Realizarea cablajului structural al locuintei inteligente va creste valoarea si flexibilitatea casei dumneavastra.

Pentru a transforma casa in una inteligenta aveti nevoie de cabluri de fibra optica, panou de distributie si dispozitive multimedia

smarthouse_2

In primul rind trebuie sa va decideti asupra locatiei panoului de distributie. Acestea poate fi situate in subsol, zona de depozitare, etc. Nu trebuie sa fie situate intr-o locatie centrala decat daca aveti de automatizat o cladire foarte mare. Panoul de distributie controleaza toate serviciile de la domiciliu, furnizand semnalele lor in intreaga casa. Puteti gasi panouri de control online la diferiti retailer si la preturi avantajoase.

Desenati o harta a tutror locatiilor de iesire. Toate iesirile trebuie sa conduca inapoi la panoul principal de distributie.

Instalati panouri de comanda suplimentare in mai multe locatii. Puteti programa fiecare panou pentru a controla unul dintre serviciile dumneavastra cum ar fi divertismentul sau iluminatul cu un singur buton. Acest pas nu este unul necesar, dar va ofera mai mult confort si automatizare pentru intreaga casa. Daca veti face acest pas veti avea mai multe locatii pentru a va controla setarile astfel sa nu trebuiasca sa mergeti in camera dumneavastra de control de fiecare data cand vreti sa faceti o schimbare.

Conectati intreg sistemul de cablare la panoul de control al distributiei cu iesirea multimedia. Fiecare priza trebuie sa se ocupe de cerintele diferitelor servicii electronice. Acestea ar trebui sa ofere suficienta energie pentru telefoane, televizoare, sisteme stereo, sisteme de securitate si orice altceva doriti sa mai instalatii.

Folositi o conexiune cu trei fire la fiecare intrerupator de perete. Aceasta inseamna ca trebuie sa includeti si un fir neutru care merge la fiecare commutator in plus fata de firele “fierbinti” sau de incarcare. Instalati cablurile de fibra optica care trebuie sa indeplineasca cerintele audio, video, de iluminat si securitate.

Instalati si un dispotiviz de protectie impotriva supratensiunii care functioneaza pentru toate serviciile electronice din casa. Investiti intr-un protector de supratensiune de calitate, deoarece este cel care asigura toate aparatele electrice din casa in caz de supratensiune.