Tehnologia pentru case inteligente a explodat in ultima perioada si a devenit o provocare de a tine pasul cu ce este disponibil, ce este compatibil si ce este ce mai apreciat pe aceasta piata in continua dezvoltare.

Apartamente Inteligente

Imbinarea Utilului cu Placutul

Asadar, detinem telefoane inteligente, tablete, TV-uri smart, de ce nu ne-am dori si un apartament inteligent, construit astfel de la zero? Un apartament care nu presupune doar folosirea unui smartphone si a catorva dispozitive, ci automatizare in adevaratul sens al cuvantului. De exemplu, de Luni pana Vineri la ora 6:30, TV-ul porneste automat pe canalul de stiri preferat. Cu fiecare minut, volumul creste cu un nivel, determinandu-va, intr-un mod placut, sa va treziti. In tot acest timp, jaluzelele se deschid, iar cafeaua se face singura. Suna bine, dar acestea sunt doar cateva beneficii ale detinerii unui apartament inteligent. Ce ar fi sa lasati citirea apometrelor si a contorului la o parte? Este posibil, pentru ca apartamentele inteligente vin cu sisteme avansate de contorizare.

Sistemele Smart Home contin o serie de beneficii interesante precum incuietori inteligente, senzori de temperatura si geamuri – corelati cu centrala termica pentru a preveni pierderile de caldura, sistem anti-inundatie cu valve cu inchidere automata sau sistem childproof. Cu alte cuvinte, tehnologie, costuri reduse si siguranta – toate la cele mai inalt nivel si sub un singur acoperis.

Apartamente Inteligente

Cat Costa sa Traiesti Inteligent?

Cei care doresc sa isi cumpere un apartament nou si vor sa duca totul la un alt nivel si sa progreseze, pot alege un apartament inteligent disponibil pe piata din Romania. De exemplu, Complexul Newton dezvoltat in Iasi, ofera spre vanzare astfel de case cu preturi incepand de la 46.800 de Euro pentru 33 mp si pot atinge 76.000 de Euro cand vine vorba de un spatiu mai mare, de 54 mp. Pentru cei care vor o casa mai spatioasa si cu mai multe optiuni high tech, exista variantele in editie limitata. Aici preturile incep de la 105.000 Euro si ating 172.000 de Euro. Pe website-ul ansamblului rezidential –  www.newton.direct – exista informatii detaliate cu privire la fiecare tip de apartament. Dezvoltatorul promite locuinte demne de epoca in care traim, conditii excelente si chiar facturi mai mici la utilitati – cu ajutorul aplicatiei Newton pentru controlul consumului si facturare inteligenta.

Solutiile inteligente nu fac altceva decat sa ne transpuna intr-un stil de viata actual, asadar odata cu achizitionarea unui apartament inteligent nu facem altceva decat sa ne imbunatatim considerabil nivelul de trai si sa economisim pe termen lung.