Astazi, in ceea ce numim casa inteligenta, este posibil sa se controleze mai multe functii, in plus, o astfel de casa ne ofera si posibilitatea de a manipula totul de la distanta, cu ajutorul unui computer sau a telefonului mobil. In mintea colectiva, imaginea casei viitorului, de fapt, a unei case inteligente are ceva din filmele de science fiction. Intr-o astfel de casa, cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, se imbina armonios si se combina ultra modern, butoane si lumini cu designul arhitectural. Casele inteligente includ tot confortul pe care il poate oferi tehnologia, insa fara a se compromite partea estetica, ceea ce inseamna ca puteti avea o astfel de locuinta, indiferent de stilul in care doriti sa fie construita.

Automatizarea unei case inteligente permite controlul a tot ce utilizeaza energie electrica sau are un motor

Includem aici, intre altele, gestionarea luminilor, incalzirea sau racirea mediului, activarea filtrului piscinei. In plus, proprietarul poate stabili ce muzica vrea sa asculte, pe fundal, in intreaga casa, dar poate opta ca muzica sa varieze in functie de camere. Optiunile mai sofisticate implica prezenta senzorilor de prezenta care fac luminile sa se aprinda pe un coridor atunci cand cineva cineva merge pe acesta, de exemplu. De asemenea, aspersoarele de gradina sunt activate in functie de vreme: in cazul in care a plouat, nu va fi nevoie de apa; in cazul in care este cald, acestea vor oferi mai multa apa. O alta caracteristica atractiva pentru cei care intentioneaza sa plece de acasa pentru un timp este simularea prezentei, lucru posibil de realizat in casa inteligenta.  Luminile se aprind singure pentru cateva ore apoi se sting, la fel functionand televizorul, radioul s.a.m.d. De asemenea, de la distanta se pot activa functii precum: pornirea aerului conditionat, pornirea luminilor de la intrare etc.

Ideal este sa proiectati o casa de la sol pentru a o automatiza, pentru ca va permite sa instalati mai simplu caracteristici precum usi, ferestre si jaluzele smart. Pentru casele deja construite, lucrurile se schimba. Cea mai obisnuita optiune este cea care permite implementarea dispozitivelor fara fir de control sau cu ajutorul instalatiei electrice existente.

In concluzie, oamenii inteligenti vor opta pentru case inteligente!