Despre avantajele unui sistem de securitate intr-o casa inteligenta sunt extrem de multe de spus. Orice persoana isi doreste sa aiba posibilitatea de a controla, chiar si de la distanta, siguranta casei sale, tot timpul. Azi, sunt derulate numeroase cercetari pentru proiectarea diferitelor tipuri de sisteme inteligente de securitate. Intre rezultatele acestora sunt notabile sistemele bazate pe senzori si cele bazate pe contact (amprenta digitala sau scanarea palme).

Functiile unui sistem de securitate intr-o casa inteligenta

Sistemele de securitate inteligente bazate pe tehnologie GSM ajuta la utilizarea unor informatii pentru a controla dispozitivele de inchidere ale casei (ferestre, usi etc.). Parametrii care urmeaza sa fie controlati de sistem pot fi foarte simpli sau desebiti de complecsi. O persoana care isi doreste o casa automatizata poate opta in ceea ce priveste securitatea de la un control unic de iluminat prin intermediul retelelor bazate pe calculator la diferite grade sofisticate de automatizare.

Sistemul de securitate la domiciliu este adoptat pentru motive de siguranta si eficienta energetica. De exemplu, un mesaj de alerta este trimis prin linia telefonica in cazul in care un strain incearca sa intre prin efractie in casa. Un alt avantaj al existentei sistemului inteligent de automatizare in locuinta personala este dat de faptul ca poate sa detecteze fumul – un detector de fum poate anunta incendiu sau fum. Proprietarul poate fi alertat prin intermediul telefonului mobil si poate sa inteleaga rapid ca acasa lucrurile nu sunt in ordine.

De asemenea, un sistem de securitate intr-o casa inteligenta are un rol important si in asigurarea unui nivel suplimentar de siguranta in scopul prevenirii spargerilor si al supravegherii locurilor aflate in vecinatatea casei. Monitorizarea casei se poate face prin intermediul unei aplicatii pe telefonul GSM sau a browser-ul web.

btgapp

Sistemele de alarma inteligente sunt in concordanta cu cele mai noi tehnologii care includ transmisia fara fir si primirea de mesaje de alarma, beneficiind totodata de comenzi prin GSM / GPRS, TCP / IP care implica monitorizarea unei alarme inteligente bazate pe web, control hardware si software.

In concluzie, un sistem de securitate intr-o casa inteligenta este tot ceea ce isi poate dori un proprietar care stie ca un control adecvat ii va tine locuinta departe de primejdii.