Automatizarea casei reprezintă o extensie rezidențială a automatizării și este formată din:

  • controlul centralizat de iluminare;
  • sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat;
  • aparate și încuietori de securitate pentru porți și uși și alte sisteme;
  • controlul activităților interne, cum ar fi sistemele de divertisment;
  • irigarea curții și a plantelor;
  • schimbarea ambianței la diverse evenimente (mese festive sau petreceri).

Serviciile enumerate mai sus sunt asigurate prin Building Management System sunt destinate îmbunătățirii confortului, sporirii eficienței energetice și a securității casei. De asemenea, BMS se îngrijește și de automatizările pentru persoanele vârstince și cu dizabilități, oferind o calitate superioară a serviciilor pentru persoanele care necesită îngrijire instituțională.

Automatizarea casei și importanța ei

Când căutați un sistem inteligent pentru casa dumneavoastră, trebuie luate anumite lucruri în considerare:

  • să aibă o compatibilitate puternică;
  • să aibă o funcționalitate potrivită;
  • să aiba un suport tehnic excelent;
  • să corespundă nevoilor personale.

Sistemele puse la dispoziție de către BMS și care fac parte din cadrul automatizării casei pot fi controlate printr-un calculator personal, iar prin integrarea tehnologiilor informaționale ce au sediul în casa proprietarului, sistemele pot comunica într-o manieră integrată, ce conduce la confort, eficiență energetică, și beneficii de siguranță.

561383dd0c72b730365407-1024x517

Funcționalitatea sistemelor

BMS poate oferi, prin automatizarea casei, o interfață la distanță pentru electrocasnice sau sistemul de automatizare, pentru a asigura un control și monitorizarea pe un browser web sau smartphone. Un exemplu de monitorizare la distanță în automatizarea casei poate fi declanșat atunci când un detector de fum descoperă o situație incendiu sau fum, moment în care toate luminile din casă să clipesc pentru a alerta locuitorii casei.

Pe măsură ce numărul de dispositive din casă crește, interconectarea și comunicarea devine o caracteristică utilă și dezirabilă pentru client. Spre exemplu, un cuptor poate trimite un mesaj de alertă atunci când trebuie curățat, sau un frigider care are nevoie de reparații.

În instalațiile simple, automatizarea poate fi simplă, iar un exemplu ar fi pornirea luminilor atunci când o persoană intră în camera.

În instalațiile avansate, camerele pot simți nu doar prezența unei persoane în interiorul casei, dar și recunosc acea persoană, astfel putându-se stabili iluminarea potrivită, temperatura, nivelul adecvat de muzică sau canalele de televiziune, ținând cont de ziua săptămânii, ora zilei și alți factori.