Cu solutia asta nu o sa mai ai probleme cu cheile pierdute ­čśĘ

 

 

Casa inteligent─â, smart house, se automatizeaz─â ├«n tot ce ╚Ťine de confortul ambietal, ╚Öi se controleaz─â de la distan╚Ť─â. Unde echipamentele iau decizii singure ├«n func╚Ťie de parametri din locuin╚Ť─â, pentru a cre╚Öte confortul locatarilor ╚Öi pentru a economisi energie electric─â. Pot, de exemplu, s─â schimbe lumina ambiental─â ├«n func╚Ťie de momentul zilei, s─â opreasc─â sau s─â porneasc─â stropitorile ├«n func╚Ťie de vremea de afar─â sau s─â ├«ncuie u╚Öile c├ónd plec─âm, ├«n func╚Ťie de loca╚Ťia noastr─â. Astfel de ac╚Ťiuni sunt gestionate de un soft, precum Munn, ce poate fi programat ╚Öi controlat de la distan╚Ť─â.

 

C├ónd vine vorba de chei ╚Öi cartele pierdute, pin-uri uitate ╚Öi consolidarea siguran╚Ťei casei , atunci implementarea ├«ncuietorilor cu amprenta vine la ├«ndem├ón─â. ╚śi da, acest echipament inovator v─â ajut─â s─â controla╚Ťi intrarea ╚Öi ie╚Öirea oamenilor ├«n casa sau la birou ╚Öi de la distan╚Ť─â!

├Äncuietorile ce permit accesul pe baza recunoa╚Öterii amprentei sunt cele mai sigure ╚Öi mai u╚Öor de folosit. Nu ve╚Ťi mai r─âm├óne niciodat─â pe afar─â fiindc─â a╚Ťi uitat, pierdut sau vi s-a furat cheia. Nu ve╚Ťi mai c─âra un manunchi de chei, deoarece ├«ntotdeauna ve╚Ťi avea la dumneavoastr─â cheia potrivit─â : amprenta.
├Äncuietoarea cu amprent─â, combin─â ├«ncuietoarea clasic─â cu un scanner de amprent─â ce ac╚Ťioneaz─â electric z─âvorul. ├Än plus, are ╚Öi o tastatura pentru a fixa un cod pin.

Yalele cu tehnologia de citire a amprentelor ├«nlocuiesc cheile pierdute ╚Öi nevoia de a face dubluri pentru ╚Ťoti membrii familiei, menajera sau al╚Ťi angaja╚Ťi. E suficient s─â le scana╚Ťi amprenta pentru a avea accesul ├«n locuin╚Ť─â ╚Öi s─â o elimina╚Ťi c├ónd nu mai este necesar.

Dintre toate sistemele biometrice de identificare precum scanarea irisului, amprenta vocal─â, amprenta digitala este cel mai u╚Öor de folosit, de gestionat ╚Öi cea mai sigur─â. Este solu╚Ťia optim─â pentru imobile reziden╚Ťiale, b─ânci, cl─âdiri administrative, birouri.

Din cauza accesului cu un cod ce poate fi setat diferit pentru fiecare ├«n parte sau a accesului cu amprent─â, pute╚Ťi gestiona ╚Öi verifica la ce or─â intr─â sau iese oricine, asta oric├ónd ╚Öi de la distan╚Ť─â.

Una dintre caracteristicile ├«ncuietorilor inteligente este c─â pute╚Ťi trimite chei temporare oamenilor, oferindu-le acces la casa sau birou, la un moment dat, ╚Öi de la distan╚Ť─â.

Multe modele permit o conexiune extins─â ╚Öi varietatea locurilor de unde le pute╚Ťi accesa este vast─â, de la telefonul t─âu la aparatele smart din casa ta, ╚Öi la asisten╚Ťii virtuali precum Amazon Alexa, Siri de la Apple sau Google Home.

 

C├óteva motive importante pentru care trebuie s─â ├«╚Ťi instalezi o yala inteligent─â la casa ta:

 

 

-Nu mai purta╚Ťi toate cheile dup─â dumneavoastr─â, mai ales daca trebuie s─â ave╚Ťi acces la mai multe u╚Öi, greutatea lor cre╚Öte, la fel ╚Öi inconvenien╚Ťa de a le c─âra. Fie c─â sunte╚Ťi afar─â pentru o alergare rapid─â, fie c─â e o zi normal─â de munc─â ╚Öi v─â ├«ntoarce╚Ťi acas─â, alegerea unei yale smart e cea mai bun─â alegere pentru o comoditate sporit─â.

-Ave╚Ťi posibilitatea de a crea coduri personalizate pentru menajer─â, rude, vizitatori temporari ╚Öi poate nea╚Ötepta╚Ťi, ├«n ultimul moment. ╚śi pentru o situa╚Ťie ca asta, nu mai trebuie sa face╚Ťi copii fizice ale cheilor. Caracteristica aceasta este apreciat─â mult de proprietarii de apartamente sau locuin╚Ťe de ├«nchiriat.

-Pute╚Ťi ╚Ťine eviden╚Ťa copiilor, c├ónd ajung acas─â de la ╚Öcoal─â sau daca ajung prea t├órziu seara. Se poate seta ╚Öi s─â primi╚Ťi o notificare c├ónd codul/cheia inteligent─â sau amprenta anumitui membru al familiei este folosit─â.

-Pute╚Ťi deschide de la distan╚Ť─â unui instalator, electrician, sau oric─ârei persoane de ├«ncredere, ╚Öi apoi sa rebloca╚Ťi u╚Öa, tot de la distan╚Ť─â.

 

Acestea sunt toate op╚Ťiunile pentru ├«ncuietorile inteligent:

—-├Äncuietoarea inteligent─â wireless. Conectat─â prin WI-FI, o po╚Ťi controla de oriunde ├«n lume cu smartphone-ul dumneavoastr─â prin aplica╚Ťii precum Munn de la BTG Rom├ónia. Iar unele ├«ncuietori sunt asociate cu un hub, ceea ce le permite s─â se conecteze la Wi-Fi ╚Öi de aici ╚Öi controlul de la distan╚Ť─â. Cu aceasta ├«ncuietoare conectat─â la internet, aveti abilitatea s─â o urm─âri╚Ťi de oriunde ╚Öi s─â observa╚Ťi istoricul accesului.

 

—–Yale cu semnal Bluetooth . ├Äncuietoarele cu Bluetooth poate debloca u╚Öa numai c├ónd v─â afla╚Ťi la o distan╚Ť─â specific─â. Ea se poate debloca ╚Öi automat c├ónd ajunge╚Ťi ├«n proximitatea ei, prin tehnologia numit─â geoloca╚Ťie, sau din aplica╚Ťie. Bluetooth utilizeaz─â energie pu╚Ťin─â, ├«n felul acesta durata de via╚Ť─â a yalei este mai mare.

 

—–Yala inteligent─â cu o cheie smart. Dac─â nu vrei, sau nu ai ├«ncredere, ├«ntr-un sistem de ├«nchidere controlat printr-o aplica╚Ťie, po╚Ťi opta la o yala cu o cheie smart. Dac─â alegi aceasta op╚Ťiune, po╚Ťi opta ca toate u╚Öile s─â poat─â fi deschide cu, de exemplu o singur─â cartele. Tipurile de chei smart sunt vaste, de la stickere cu NFC, ce ocupa cel mai pu╚Ťin loc posibil, la cartele, bra╚Ť─âri sau inele, toate cu tehnologia NFC.

Ve╚Ťi vedea aceast─â metod─â cel mai des la locurile de munc─â. Permite utilizarea unui tag sau cheie card ┬ápentru deblocarea u╚Öilor. Cei mai mul╚Ťi necesit─â ca tag / card s─â fie ap─âsat pe cititorul RFID, dar unele pot fi deblocate de la distan╚Ť─â.

 

—–Yale cu PIN. ├Äncuietorile cu taste necesit─â un cod pin pentru a debloca u╚Öa. Acestea sunt u╚Öor de configurat ╚Öi pot stoca diferite coduri pin pentru diferite persoane sau le poate fi modificat codul pin ├«n orice moment, ceea ce le face perfecte pentru proprietari. C├ónd contractul de ├«nchiriere este finalizat, pute╚Ťi pur ╚Öi simplu s─â schimba╚Ťi codul pin ├«ntr-unul nou pentru urm─âtorul chiria╚Ö. Majoritatea tastaturilor din aceste zile sunt cu ecran tactil, dar c├ó╚Ťiva vor avea butoane fizice pentru a ┬áfi ap─âsate. Alegerea uneia dintre aceste doua op╚Ťiuni, ╚Ťine doar de design sau de preferin╚Ťa dumneavoastr─â.

╚śi nu ├«n ultimul r├ónd:

—-Yala smart cu amprent─â. ├Äncuietoarea smart cu senzor de amprent─â necesit─â scanarea amprentei degetului pentru a deschide u╚Öa. Amprenta fiind unic─â, astfel este dificil de falsificat sau de alterat. ├Än plus este imposibil s─â ├«╚Ťi pierzi amprenta, cum ai putea pierde cartela de acces, cheile sau s─â ui╚Ťi pin-ul. ├Äncuietoarea func╚Ťioneaz─â astfel, aceasta scaneaz─â cu un senzor amprenta ╚Öi transform─â aceast─â informa╚Ťie ├«ntr-un cod numeric ce este verificat ╚Öi stocat. Astfel se scaneaz─â ╚Öi se ├«nregistreaz─â amprenta tuturor celor ce dore╚Öti s─â le dai acces.

Introducerea amprentei digitale poate fi foarte convenabil─â, ├«n special pentru ├«ntreprinderile mici pentru a se asigura c─â doar angaja╚Ťii autoriza╚Ťi au voie s─â intre ├«n zone cu informa╚Ťii sensibile sau cu produse scumpe. Sunt u╚Öor de programat ╚Öi deseori permit p├ón─â la 100 de amprente.

Concluzii

├Ä╚Ťi recomand─â s─â cumperi o yal─â inteligent─â cu scanarea amprentei, pentru o gestiune mai u╚Öoar─â a accesului ╚Öi o mai mare securitate. Asta dac─â nu dore╚Öti s─â ai ata╚Öat de tine o cheie fizic─â ce ├«╚Ťi ofer─â, poate, mai mult─â siguran╚Ť─â personal─â.